Online geld verdienen? Dit zijn 7 geweldige methodes!

Inhoud van artikel

Online geld verdienen is erg populair. Of je nu gewoon een extra zakcentje wilt bijverdienen of een serieus inkomen wilt verdienen dankzij het internet, het kan allemaal. 

Waarschijnlijk ben je er nog niet over uit welke methode bij jou past. Daarom hebben we in dit artikel 7 methodes opgesomd welke goed werken.

Welke methodes dit zijn? Lees snel verder!

7 methodes voor online geld verdienen

Hieronder vind je 7 methodes waarmee je kunt beginnen met een online inkomen opbouwen. Er zitten zowel actieve- als passieve verdienmodellen tussen. Elke methode kan je al snel honderden tot duizenden euro’s per maand opleveren, afhankelijk van de tijd, moeite en energie die jij erin stopt.

1. Teksten schrijven

Teksten schrijven voor geld is erg lucratief. Er is namelijk altijd vraag naar teksten door bedrijven. Vaak gaat het om informatie voor op websites maar ook voor productbeschrijvingen, handleidingen, e-mails en meer.

Opdrachten kun je op verschillende plekken vinden, waaronder sites zoals TextBroker, Sitedeals en meer. Ook zijn er verschillende Facebook groepen waar vraag & aanbod samenkomen.

2. Teksten vertalen

Niet alleen met schrijven kun je geld verdienen. Het vertalen van teksten is namelijk ook erg populair. Meer en meer bedrijven willen naast de Nederlandse markt ook de internationale markt bedienen en daarvoor moet hun content vertaald worden.

Ook voor het vertalen van teksten kun je terecht in allerlei Facebook groepen en op websites zoals Fairlingo.

3. Begin met bloggen

Schrijf je liever over dingen die je zelf interessant vind? Start dan een blog!

Met een blog kun je namelijk op veel verschillende manieren (blijvend) geld verdienen. Er zijn tal van verdienmodellen voor websites en blogs waaronder affiliate marketing, advertenties, advertorials en meer.

4. Maak een digitaal product

Digitale producten zijn geweldig om te verkopen. Je maakt 1 keer een product en kunt daarna oneindig kopie├źn daarvan verkopen. Bijna 100% winst dus.

Verschillende soorten digitale producten die je kunt maken en verkopen:

  1. Ebook
  2. Online training
  3. Video cursus
  4. Software
  5. Ontwerpen (templates)

Het verkopen van digitale producten is perfect te combineren met een eigen blog of website zoals hierboven vermeld.

5. Start een Instagram account

Instagram is samen met TikTok en Youtube de meest populaire social media ter wereld. Door een Insta account te starten over een populair thema of onderwerp kun je veel volgers opbouwen en hier op verschillende manieren geld aan verdienen.

Verdienmodellen die je veel op Instagram ziet zijn affiliate marketing (producten promoten), betaalde partnerschappen en het promoten van andere Insta accounts via stories en posts.

6. Handel in crypto’s en NFT

Crypto’s en NFT zijn een nieuwe vorm van goud. Ook al fluctueren de markten regelmatig, door je goed te informeren over de actuele stand van zaken kun je hier goed geld mee verdienen.

Voor de lange termijn kun je investeren in betrouwbare grote coins zoals Bitcoin en Ethereum. Alt coins zijn ideaal om op korte termijn goede winsten te draaien.

NFT is een vorm van digitale kunst en eigenaarschap. Deze markt is het afgelopen jaar door het dak gegaan en zal alleen nog maar verder groeien.

7. Maak foto’s en verkoop deze online

Foto’s maken en verkopen, is daar werkelijk geld mee te verdienen? Absoluut!

Ondanks dat er miljoenen gratis foto’s op het internet te vinden zijn is er vraag naar unieke(re) betaalde foto’s door bedrijven. Via zogeheten ‘stockphoto’ sites kun je deze aanbieden aan een grote doelgroep. Ideaal om lekker bij te verdienen dus.