Stedentrip maken? 5 toffe steden om te bezoeken!

Inhoud van artikel

Stedentrips zijn geweldige ‘mini-vakanties’ met een overvloed aan ervaringen, cultuur en lekker eten. Ze zijn niet voor niets zo geliefd onder velen.

Heb jij ook zin om weer eens een stedentrip te maken? Bezoek dan zeker één of meerdere van de volgende vijf steden!

5 toffe steden voor stedentrips

1. Lissabon

De hoofdstad van Portugal is er een welke je absoluut moet bezoeken. Of je er nu al een keer geweest bent of juist nog niet. Er is altijd een reden om Lissabon te bezoeken, deze stad verveelt nooit!

De prachtige architectuur, heerlijke eten en de Portugese cultuur is er een om in onder te dompelen. Slenter door de stad, maak een ritje in een van de trams en geniet van prachtige uitzichten.

2. Kopenhagen

Kopenhagen in Denemarken is ook zo’n typische stad die je een keer bezocht moet hebben. Met de prachtige gekleurde straten, de iconische Nyhavn en vele hipstercafé’s.

Een bezoek aan de stad is ideaal te combineren met een rondrit door Denemarken. Met de auto ben je in ongeveer 10 uur in Kopenhagen. Maar ook met het vliegtuig is Denemarken bezoeken ideaal: je bent er snel en de vliegtickets zijn goedkoop.

Denemarken zelf heeft verder ook veel moois te bieden. Ook leuk: een bezoekje aan Legoland!

3. Praag

Praag is een all-time favorite van veel stedentrippers. Het is een fascinerende stad waar veel te zien en beleven is. Van eeuwenoude gebouwen tot moderne architectuur.

Het historische centrum van Praag staat zelfs op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

4. Wenen

Wenen is ook zo’n typische stad waar je heerlijk kunt ronddwalen en waar veel valt te ontdekken. Eet een typische Oostenrijkse schnitzel (van kalfsvlees) en ontdek prachtige gebouwen en straatjes.

Andere aanraders in Wenen zijn de tram rond de Ringstrasse, de Staatsopera, de Gotische kathedraal Stephansdom, een ritje in het reuzenrad en het Hundertwasserhaus (selfie tip!).

5. Sevilla

Last but not least is Sevilla, naar onze mening één van de mooiste steden in Europa. In het heerlijke zuiden van Spanje ligt deze stad met veel verborgen schatten.

Als je Sevilla bezoekt moet je zeker:

  1. De magische tuinen van Real Alcázar bezoeken
  2. De schoonheid van Plaza de España ervaren
  3. De La Giralda toren beklimmen (en genieten van het prachtige uitzicht)
  4. Metropol Parasol bezoeken, het grootste houten constructie ter wereld
  5. De Joodse wijk Santa Cruz bezoeken en de lekkerste foodspots ontdekken (en ervaren!)